CABERNET FRANC

Varietat de raïm negre originària de la regió de Bordeus, a França, podem trobar-la a Espanya, entre d'altres, a la Denominació d'Origen Catalunya i Penedès. Juntament amb la Cabernet sauvignon i la Merlot formen l'anomenada "família Cabernets". També es coneix sota altres noms com Trouchet Noir, Bord, Bouchet o Bretó.

De maduració primerenca, necessita climes frescos i sòls humits, sent sensible al míldiu, oïdi i àcars. De porte alçat i circells grans, el raïm és de tamany mitjà-petit, compacte i allargat, amb unes baies de mida petita, esfèric, de color blau-negrós i pell fina.

Els vins obtinguts amb aquesta varietat són molt aromàtics, amb records a fruits vermells i negres, pebre i vainilla, encara que amb poc color i cos, pel que se sol utilitzar per barrejar amb cabernet sauvignon i suavitzar. La seva capacitat d'envelliment és elevada. Mal portats donen aromes herbacis.



© 2010 Art i vi. Tots els drets reservats. Created by Dortoka disseny