ULL DE LLEBRE (Tempranillo)

L'Ull de llebre, és una varietat originària de La Rioja que es conrea a les següents DO: Almansa, Calatayud, Campo de Borja , Cariñena , Cigales, Conca de Barberà, Costers del Segre, Jumilla, La Mancha, Méntrida, Navarra , Penedès, La Rioja, Ribera del Duero, Somontano, Valdepeñas i Vins de Madrid. També es troba a Portugal, Argentina, Mèxic, Uruguai, República Dominicana, Califòrnia, Austràlia.

També es coneix com: cencibel a La Mancha, tinto fino a Madrid, tinta del país a Ribera del Duero. A Portugal, com a tinta roriz i aragonez. Tinta de Toro a Toro.

És molt delicada i necessita climes més frescos. El seu raïm és molt sensible a la sequera i el vent. Els seus raïms són de mida mitjana i de color negre intens. Té bona fructificació per això els seus raïms són molt compactes. En anys de fortes pluges primaverals i estius secs solen donar vins de gran qualitat.

Varietat molt aromàtica, produeix vins amb bona riquesa alcohòlica, permet llargs periòdes d'envelliment, degut al seu escàs poder oxidatiu. habitualment dóna vins de color robí, tirant cap a cirera vellutats i plens al paladar. L'aroma típic del tempranillo és a fruites del bosc, gerds i rives.



© 2010 Art i vi. Tots els drets reservats. Created by Dortoka disseny