SIRÀ

Aquesta varietat es troba per excel·lència a la regió francesa del Roine, i a Austràlia.
La DO Espanyola on més es cultiva és Jumilla, on és presenten vins monovarietals i copatges amb Monastrell.

La syrah està recomanada a les comunitats autònomes de Catalunya, Extremadura i Comunitat Valenciana. Està autoritzada a Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-La Manxa, Comunitat de Madrid, Comunitat Foral de Navarra i Regió de Múrcia.
Pel fet de ser una varietat molt vigorosa, requereix molta cura. Madura en segona època.
També es coneix: shiraz (Austràlia).
Els seus vins es caracteritzen per la seva sedositat, tannicitat ben compensada, d'aroma penetrant i acidesa elevada pel que són adequats per a carns de caça, fermentats i macerats, formatges curats i plats especiats.

Els aromes varietals típics dels vins fets amb Syrah són:
· violeta
· cireres
· fruits negres madurs ( confitura de prunes)
· matisos balsàmics
· llorer




© 2010 Art i vi. Tots els drets reservats. Created by Dortoka disseny