GARNATXA NEGRA

La Garnatxa negre és la varietat mediterrània més cultivada al món.
A Espanya es cultiva arreu, menys a Galícia, Astúries, Múrcia i Illes Canàries.
A Italia es cultiva a Cerdenya (l'Alguer)
També es coneix com: garnatxa, grenache, alicante, ribesaltes, moratón, tintorera, tinto aragonés, tinto navalcarnero, pardina, alicante

Segons la OIV són sinònims:
Alicante
Cannonao
Gamay
Garnacha Tinta N
Granaccia
Grenache
Tocai Rosso
Gironet
Lladoner Tinto

És una varietat molt sensible al corriment de la flor, quan no és fecundada.
Per això, els seus raïms són molt poc compactes. És una varietat que resisteix perfectament la sequera. La pell del raïm és molt prima i sensible a plagues i malalties. En sobremaduracions, arriba a concentracions de sucres realment importants. Per aquesta capacitat oxidativa, és molt apropiada per elaborar vins generosos.

Se'n fa vi negre i rosat, de força grau i poca acidesa. S'utilitza per donar color al vi.

Els seus aromes recorden fruits negres ben madurs, confitures (prunes), panses, arrop amb fons balsàmics i especiats.



© 2010 Art i vi. Tots els drets reservats. Created by Dortoka disseny